Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Originálny recept na výrobu jednej z najznámejších chilli omáčok.
Príprava: 35 cca minút
Ingrediencie:
300 g Tabasco chilli papričiek (odstopkované a nakrájané na cca 0,2 cm hrubé pásiky)
1 1/2 PL nasekaného cesnaku
150 g najemno nasekanej cibule
3/4 ČL soli
1ČL rastlinného oleja
500 ml vody
250 ml bieleho octu
Postup:
V panvici na silnom plameni zmiešame, nasekané chilli, cesnak, cibuľu, olej a soľ a za stáleho miešanie opekáme cca 3 minúty. Pridáme vodu a pokračujeme vo varení s občasným miešaním cca 20 minút, resp. kým papričky nezmäknú a takmer všetka tekutina sa neodparí. Potom panvicu zložíme z plameňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ochladenú zmes mixujeme v mixéri, až kým nie je hladká. Za stáleho mixovania následne pridáme ocot. Hotovú omáčku, ak je to potrebné, dochutíme soľou. Hotovú zmes precedíme cez jemné sitko a nalejeme do uzatvárateľných pohárov. Tabasco omáčku skladujeme v chladničke po dobu cca 6 mesiacov.
Poznámka:
Omáčku varte vo veľmi dobre vetranej miestnosti!
Kedykoľvek robíte s chilli papričkami, používajte rukavice!!
Pred použitím nechajte omáčku v chladničke odležať minimálne 2 týždne.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie