Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Samosa = populárny indický fast-food. Ide o vysmážané, alebo pečené pečivo. Najobľúbenejšie je použitie tohto pečiva ako jednohubky pri akejkoľvek príležitosti.
Príprava: 60 min.
Množstvo surovín v recepte stačí na výrobu 24 ks samosa
Ingrediencie:
500g hladkej múky
125g masla
150 ml vody
Náplň:
400 g zemiakov (v šupke uvarené zemiaky)
2 PL rastlinného oleja
2 šalotky (jemne nasekané)
500g špenátu
2 zelené chilli (jemne nasekané)
1,5 ČL horčičného semiačka
1,5 ČL mletého zázvoru
1 ČL kari
tvrdý syr
soľ
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Zmiešame múku s maslom a soľou. Pridáme trochu vody a celú zmes miešame, až kým nezískame pružné, elastické a nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na 12 malých guliek a každú rozvaľkáme na placky, ktoré rozdelíme na 24 polkruhov.
Náplň:
Na panvici rozpálime olej. Do rozpáleného oleja vložíme horčičné semienka, jemne opražíme, pridáme cibuľu a opečieme do zlatohnedá. Pridáme špenát, chilli, zázvor a soľ. V panvici všetko spolu restujeme na miernom ohni, až kým nie je špenát zvädnutý. Následne do panvice pridáme očistené a popučené zemiaky. Ešte jemne premiešame a následne vypneme pod panvicou oheň a pridáme syr.
Keď máme hotovú náplň môžeme sa pustiť do výroby samosa cestovín. Do stredu každého polkruhu cesta vložíme čajovú lyžičku náplne. Následne cesto preložíme na polovicu. Okraje jemne zatlačíme, aby sa cesto pri vysmážaní neotvorilo. Následne nalejeme do hlbokej panvice olej na vysmážanie a zapneme pod nim plameň. Keď je olej rozpálený, vložíme doň jednotlivé kúsky samosa a vysmážame, až kým nie sú zlatavo-hnedé - cca 4 - 5 minút. Po vysmážaní vložíme jednotlivé kúsky na savý papier, aby sme odstránili prebytočný olej.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie