Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Naan je tradičný indický chlieb.
Príprava: 2 hod.
Porcie: 6
Ingrediencie:
1 ČL cukru
1 ČL čerstvých kvasníc
175 ml teplej vody
190 g hladkej múky
1 PL ghee masla
1 PL rozpusteného ghee masla
1 ČL soli
6 strúčikov prelisovaného cesnaku
chilli omáčka
Postup:
Do misky vložíme cukor, kvasnice a teplú vodu. Dôkladne to spolu premiešame, až kým nie je kvások úplne rozpustený. Misku dáme na bok a necháme odstáť na cca 10 min., až kým nezačne zmes kvasiť. Potom nasypeme múku do väčšej misy. Do stredu urobíme priehlbinu a pridáme tam ghee maslo, soľ a prilejeme pripravený kvások. Rukami začneme miesiť zo zmesi cesto. Ak je potrebné, prilejeme si vodu. Keď máme pocit, že je cesto správne vyhnetené, vyberieme ho na posypanú dosku a miesime ďalších cca 5 minút, resp. kým nebude úplne jemné. Cesto následne vložíme opätovne do misky, zakryjeme a odložíme na teplé miesto na cca 1,5 hodiny, resp. kým nenakysne aspoň na dvojnásobnú veľkosť. Po uplynutí času vyberieme cesto, pridáme doň prelisovaný cesnak a na posypanej doske ho miesime ďalšie 2 minúty. Z takto pripraveného cesta si začneme utrhávať malé hrudky z ktorých vyrobíme najprv guľky a tie roztlačíme na cca 12 cm široké a 1 cm hrubé placky. Povrch potrieme chilli omáčkou. Takto pripravené placky pečieme v predhriatej rúre pri teplote cca 250 °C. V rúre treba predhriať aj pekáč na pečenie. Počas opekania sa placky otáčajú a z oboch strán sa natierajú rozpusteným ghee maslom. Placky sa pečú cca 7 - 10 minút.
Poznámka:
Dôležité je, aby placky neboli hrubšie ako 1 cm.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie