Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Kukuričný maffin (chlebík) so zelenými Jalapeno
S týmto receptom určite prekvapíte svojich priateľov. Malé pikantné kukuričné chlebíky s Jalapeno papričkami určite nik neodmietne.
Príprava: 20 min.
Porcie: 12
Ingrediencie:
3 polievkové lyžice masla
2 poháre bielej kukuričnej múky (polenta)
2 PL jemného hnedého cukru
1 pohár mlieka
1/2 pohára cmaru
1 vajce
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 kaša zo sladkej kukurice (môže byť zaváraná alebo čerstvo pripravená)
4 zelené Jalapeno papričky nasekané na drobno
Postup:
Rúru predhrejeme na 220 °C. Do pripravenej rúry následne vložíme formy na maffiny, aby sa predhriali, pričom v každej je trochu masla. Kým sa zohrieva forma na maffiny, dôkladne si zmiešame vo veľkej panvici kukuričnú múku, cukor, mlieko, cmar, vajce, prášok do pečiva a sódu. Do takto vymiešanej masy pridáme pyré zo sladkej kukurice a Jalapeno papričky a dôkladne všetko spolu premiešame. Hotové cesto nalejeme do maffinových foriem a pečieme cca 20 min., prípadne, kým povrch nemá peknú zlatohnedú farbu. Či je cesto hotové, si môžeme overiť aj pomocou ihly, ktorú keď strčíme do cesta, musí vyjsť čistá.
Tip:
Hotové maffiny odporúčam podávať rozkrojené, natreté maslom a poliate medom. Môžu sa však používať aj ako príloha k iným jedlám. Drobné maffinky si udržia svoj krehký, chrumkavý stav niekoľko dní, ak sú po vychladnutí uskladnené v nepriedušnom obale.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie