Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Pikantná polievka vhodná aj na spestrenie vianočnej kuchyne.
Porcie: 4
Príprava: cca 35 min.
Ingrediencie:
4 PL olivového oleja
2 väčšie cibule
2-3 strúčiky cenaku
4 čerstvé chilli papričky Thai Hot Culinary
2 väčšie mrkvy
2 PL červenej kari pasty
½ ČL mletého chilli
50 g kokosovej múčky
400 ml rybieho vývaru
600 ml hydinový vývaru
Štipka šafránu
1 PL medu
Soľ
Petržlenová vňať
500 g rybacích filiet (morské ryby biele)
100 g krevety lúpané
Postup:
Cibuľu, cesnak, chilli papriku nadrobno nakrájame a v uvedenom poradí jemne osmahneme na olejovom oleji v hrnci. Následne prisypeme pokosovú múčku, kari pastu, mleté chilli a jemne osmahneme. Takto pripravený základ zalejeme vývarmi, pridáme šafrán, med, soľ a zakryté necháme na slabom ohni variť cca 20 minút.
Medzitým si pripravíme rybacie filety (ostriež, treska, molva a pod.), ktoré nakrájame na cca 2 x 2 cm veľké kúsky a najemno si nasekáme petržlenovú vňať.
Následne polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme rybacie mäso a krevety a na miernom ohni varíme ďalších cca 5 minút. Podľa potreby ešte dochutíme soľou a na záver pridáme petržlenovú vňať.
Tip:
Na prípravu môžeme použiť aj zelenú kari pastu a skombinovať ju s 1 PL mletého Thai kari.
Takto pripravená polievka pôsobí veľmi pikantne, avšak táto pálivosť ustúpi veľmi rýchlo po jedle.
Ak sa vám predsa len bude zdať polievka príliš pikantná skúste použiť klasické mleté kari.
Rovnako môžete použiť namiesto kokosovej múčky kokosové mlieko.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie