Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Neobyčajná, avšak neskutočne chutná sladko-pikantná dobrota. Je vhodná na každú špeciálnu príležitosť. Na prípravu Jamajského džemu sú najlepšie tie jamajské odrody chilli, ktorých štipľavosť je nad 100 000 SHU. Samozrejme, ak sa vám bude takýto džem zdať príliš pálivý, použite jemnejšie odrody chilli. V prípade, že chcete tento džem využívať aj ako darčekový predmet, odporúčame pridať do každého pohára 1 celú chilli papričku. A nebojte sa, o chuťové poháriky určite neprídete.
Príprava: 10 minút
Ingrediencie:
1 pohár chilli Jamaican Hot (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár chilli Red Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár chilli Orange Bell (odstránené semiačka a nadrobno nasekané)
1 pohár jablkového octu
cca 55 gr. pektínu (alebo iného stužovača)
2 poháre cukru
Postup:
Do hrnca vložíme nasekané chilli, jablkový ocot a pektín. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, pričom zmes musí bublať aj počas miešania. Následne džem odstavíme, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme zmes opätovne k varu. Ďalšiu minútu necháme džem variť a potom zložíme z ohňa. Čiže celková výroba džemu trvá zhruba 10 minút. Následne môžete džem preliať do pohárov a uzavrieť.
Upozornenie: Pri varení tohto úžasného džemu sa vám môže stať, že vás z výparov začnú páliť oči. Preto nezabudnite vetrať.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie