Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Rýchla cestovina, ktorá zasýti a osvieži.
Porcie: 2
Príprava: 30 min.
Ingrediencie:
10 ks bielej špargle
soľ, cukor
čierne korenie (čerstvo pomleté)
maslo
180 g špagiet
1 PL olivového oleja
10 ks kokteilových rajčín
20 listov medvedieho cesnaku
2 PL zeleného pesta, najlepšie z medvedieho cesnaku
Parmezán (čerstvo nastrúhaný)
2 ks červené chilli papričky (odstopkované, bez semiačok a nakrájané na drobno)
Postup:
Špargľu ošúpeme a nakrájame na cca 3 cm dlhé kúsky. V hrnci dáme zovrieť vodu. Do vody pridáme soľ, cukor a trochu masla. Keď začne voda vrieť, vložíme do nej nakrájanú špargľu a chvíľku varíme a následne ju scedíme (musí ešte ostať chrumkavá). V samostatnej slanej vode si zatiaľ môžeme uvariť aj špagety. Rajčiny si nakrájame na polovice a medvedí cesnak nakrájame na tenké rezančeky. Na panvici rozpálime olivový olej a krátko v ňom orestujeme nasekanú špargľu. Potom pridáme rajčiny, medvedí cesnak a nasekané chilli a chvíľku pokračujeme v restovaní. Nakoniec do panvice pridáme špagety, dochutíme soľou a korením. Pri servírovaní na tanier vložíme vedľa cestovín lyžičku pesta a na cestovinu nastrúhame parmezán. Môžeme dozdobiť prúžkami čerstvého medvedieho cesnaku.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie