Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Jednoduchý osúch na prekvapenie priateľov.
Porcie: 4
Príprava: cca 1 hod.
Ingrediencie:
15 g čerstvých kvasníc
cukor
250 g múky
morská soľ (kryštalická)
12 ks zelenej špargle
2-3 ks stredne veľkej šalotky
cca 100 g vlašských orechov
100 g čerstvého kozieho syra
250 g smotany s obsahom tuku nad 35% (alebo Creme Fraiche)
čerstvo namleté čierne korenie
4-5 PL olivový olej extra virgin
maslo na potretie plechu na pečenie
2 ks červených chilli papričiek napr. Georgia Flame (odsemenené a nakrájané na tenké kolieska)
Postup:
Kvasnice rozdrobíme so štipkou cukru v cca 125 ml vlažnej vody a jemne vymiešame. Pridáme múku a štipku soli a vymiešame hladké cesto. Cesto dáme odležať na cca 40 min. Medzitým si olúpeme špargľu a odrežeme spodný zdrevnatený koniec. Špargľu potom pozdĺžne rozrežeme na niekoľko plátkov a tie nakrájame na dĺžku cca 5 cm. Ďalej si olúpeme cibuľu a nakrájame ju na tenké polkolieska. Nasekáme vlašské orechy a zmiešame ich s kozím syrom a smotanou.
Rúru si predhrejeme na cca 260 - 280 C a plech na pečenie vymastíme maslom. Cesto ešte raz dobre vymiesime a rozdelíme ho na štyri časti. Zľahka si pomúčime pracovnú dosku a z 1/4 cesta si vyvaľkáme tenkú placku. Vyvaľkaný osúch premiestnime na plech a povrch potrieme zmesou syra s orechmi. Na vrch ešte roztrúsime špargľu, cibuľu a chilli.
Osúch vložíme do rúry a pečieme cca 12 - 15 min. Keď vyberieme osúch z rúry, povrch ešte jemne posypeme soľou, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
Poznámka:
V prípade, že máte radšej štipľavejšie jedlo, môžete použiť aj silnejšie odrody chilli papričiek.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie