Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Srbská zemiaková polievka je jednoduché, nízkokalorické, silno korenisté jedlo s rýchlou prípravou. Svoju tradičnú tmavočervenú farbu a typickú chuť získava predovšetkým vďaka koreninám a mletej paprike.
Porcie: 2
Príprava: cca 30 minút
Ingrediencie:
250 g uvarených zemiakov
80 g mrkvy
2 červená chilli paprika
0,5 l vývaru
1 bobkový list
1 cibuľa
cesnak
1 PL slnečnicového oleja
150 g mletého hovädzieho mäsa
mleté čierne korenie
soľ
tymian
2 ČL mletej papriky
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a dáme variť. Mrkvu očistíme, nakrájame na malé kúsky a pridáme k zemiakom. Do hrnca ďalej pridáme chilli papričky, ktoré najprv rozkrojíme, odstránime semiačka a nakrájame nadrobno. Do hrnca ďalej pridáme vývar. Následne pridáme bobkový list a polievku necháme zovrieť. Následne znížime teplotu a varíme cca 20 minút. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak. V panvici si zároveň na silnom ohni opečieme mleté mäso, ktoré dôkladne rozdrobíme. Potom znížime teplotu a pridáme k mäsu cibuľu a cesnak a jemne opečieme. Potom celú mäsovú zmes dochutíme čiernym korením, soľou a tymianom. Následne panvicu odstavíme z plameňa a primiešame do mäsa mletú papriku. Hotové mäso tesne pred koncom varenia polievky primiešame do hrnca.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie