Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Voňavá citrónová tráva a smotanové kokosové mlieko premieňa špenátovú polievku na niečo špeciálne.
Príprava: 30 - 40 min.
Porcie: 6
Ingrediencie:
2 PL rastlinného oleja
1 stredne veľká cibuľa (nasekaná)
2 strúčiky cesnaku (nasekaný)
2 zelené chilli papriky (odstránené semiačka a nasekané)
900 ml zeleninového vývaru
2 steblá citrónovej trávy
500 g čerstvého špenátu
400 ml konzervovaného kokosového mlieka
šťava z 1 limetky
čierne korenie
142 ml 30% smotany
Postup:
V panvici wok rozpálime olej a na slabom ohni smažíme cibuľu cca 7 - 8 minút. Pridáme cesnak, chilli a restujeme ďalšie cca 1 - 2 minúty. Potom všetko podlejeme veľmi malým množstvom vody.
Odstránime vonkajšie šupy z citrónovej trávy. Spodnú bielu časť nasekáme, zvyšok nepotrebujeme. Nasekanú trávu pridáme do panvice a necháme slabo vrieť cca 10 minút. Do panvice následne pridáme špenát. Pár listov si môžeme nechať na záverečné dozdobenie podávanej polievky. Panvicu zakryjeme a necháme variť cca 3 - 5 minút, t.j. až kým nie je špenát zvädnutý. Následne polievku rozmixujeme pomocou ponorného mixéra.
Pridáme kokosové mlieko a limetkovú šťavu a polievku necháme variť na miernom ohni. Zároveň polievku dochutíme soľou a čiernym korením. Ďalej pridáme väčšinu smotany a necháme na slabom ohni variť ďalších cca 5 minút. Musíme však dávať pozor, aby polievka nezačala vrieť.
Po uplynutí času je polievka pripravená na podávanie. Na tanieroch je možné polievku ešte dozdobiť trochou smotany a natrhanými špenátovými listami.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie