Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Príjemné a ľahké orientálne jedlo s príchuťou chilli.
Príprava: cca 40 min.
Porcie: 4
Ingrediencie:
cca 80 ml tmavej sójovej omáčky
cca 80 ml sladkej chilli omáčky
500 g hrubých ryžových cestovín
2 PL arašidového oleja
600 g kuracích pŕs (nakrájané na tenké rezance)
2 zväzky zelenej špargle (nakrájané na cca 5 cm dlhé kúsky)
1 veľká červená chilli paprička (odsemenená a nakrájaná na tenké pásiky)
2 strúčiky cesnaku (nakrájané na drobno)
1 ČL sezamového oleja
cca ½ mladej čínskej kapusty (odstránime hlúb a hrubšie časti a nakrájame na tenké rezance)
Postup:
V malej miske zmiešame sójovú omáčku a chilli omáčku. Cestovinu vložíme do veľkej misy, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť cca 1 minútu. Potom cestovinu scedíme a odložíme bokom. Panvicu wok si umiestnime na vysoký plameň a necháme rozpáliť. Do takto rozpálenej panvice nalejeme 2 ČL arašidového oleja. Do oleja vložíme polovicu kuracieho mäsa a smažíme cca 2 - 3 minúty. Hotové mäso vyberieme z woku a dáme ho bokom na tanier. To isté urobíme aj s druhou polovicou kuracieho mäsa. Do panvice nalejeme zvyšný arašidový olej, špargľu, chilli, cesnak, sezamový olej a smažíme cca 2 min. Potom pridáme do woku cestovinu, kuracie mäso a omáčkovú zmes. Všetko dôkladne premiešame a spolu pokračujeme v smažení cca 1 minútu. Na záver pridáme nakrájané listy mladej čínskej kapusty. Obsah dôkladne premiešame a pokračujeme v smažení cca 15 sekúnd, resp. kým listy kapusty nezvädnú.
V prípade, že nemôžete zohnať arašidový olej použite napr. olivový a pridajte arašidové maslo.
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie