Všetko o Chilli a z Chilli
„Nič nie je tak štipľavé aby sa to nedalo zjesť!
Tento úžasný koláč má vyváženú sladko-pikantnú chuť.
Ingrediencie:
2 vajcia
110 g cukru
110 g hnedého cukru
65 g hladkej múky
2 PL kakaového prášku
6 červených sušených chilli paprík najlepšie Habanero prípadne NuMex
1 čl habanero omáčky (viď. recept Habanero omáčka No. 1)
115 g margarínu
75 g rozsekaných vlašských orechov alebo pekanových orechov
45 g čokoládových lupienkov rozpustených v 1 PL vody
45 g čokoládových lupienkov
1 PL vanilky
šľahačka
cayenské korenie lupienky
Postup:
Čisté chilli: najprv odstránime stonky a semienka zo sušených chilli papričiek. Následne ich ponoríme na cca 20 minút do slabo vriacej vody. Následne papričky vložíme do misky na miešanie a s malým množstvom vody dôkladne vymiešame, kým nezískame konzistentnú pastu. V samostatnej miske zmiešajte vajíčka s cukrom. Následne pridajte múku, kakaový prášok a chilli pastu. Celú zmes dôkladne vymiešame. Do takto pripraveného základu primiešame rozpustený margarín a rozpustené čokoládové čipsy. Potom pridáme nasekané orechy, čokoládové čipsy a vanilku. Všetko spolu dobre premiešame. Hotovú zmes nalejeme do vymasteného vysokého pekáča a pečieme v rúre pri teplote 170 °C zhruba 35 minút, alebo až kým sa stred nevráti na svoje miesto po jemnom stlačení prstom. Hotový koláč sa servíruje so šľahačkou . Vrch sa ozdobí chilli lupienkami alebo drvenými orieškami.
Poznámka:
Na prípravu tohto receptu budete potrebovať gumené rukavice!! :-P
Ak ste zadali správny administrátorský e-mail, boli naň doručené dočasné prihlasovacie údaje. Tieto údaje sú platné iba 60 minút. Ak sa v tomto časovom intervale neprihlásite, budú obnovené pôvodné prihlasovacie údaje.
Prebieha testovanie